DSC_0311-350x232

Kalwall på Torgalmenningen

Vi levert og montert unike Kalwall sandwich elementer med i veggene til Bypaviljongen. Se de flotte bildene og les mer om Kalwall.

Kalwall er utviklet og produsert i USA. Systemet har vært på markedet i mer enn 50 år. Fasadesystemet bruker paneler med ett høy isolerende materiale som slipper igjennom diffust lys. Systemet gir også god soldemping. Gjennom vår samarbeidspartner Stoakes Systems i England er systemet nå tilgjengelig i Norge. Stoakes har gjennomført en rekke prosjekter i England som kan besiktiges. Nå er også det første prosjektet i Norge gjennomført. Se bildene

Kalwall Torgealmenningen - Bergen

Ta kontroll over lyset

En matrise av glass prismer i Kalwall panelet absorberer utvendig lys og distribuerer ett innvendig lys av ”museums kvalitet” som elimininerer reflekser, skygger, osv. Samtidig bringes mye naturlig dagslys inn i bygningen, noe som er svært fordelaktig for helse, produktivitet og velvære. Vi har prøver på panelene.

Kalwall gir nye muligheter til arkitektonisk utforming. Vi har produktkatalog og billedarkiv som viser eksempler på bruk. Ta kontakt med oss for en gjennomgang av systemets produktegenskaper og anvendelsesmuligheter

DSC_0314

Produktegenskaper

Lysgjennomgang
Lysgjennomgang varierer fra 5 til 20%. Lyset som slippes igjennom er diffust, noe som er svært bra for mange innemiljøer. Man slipper derved refleks og får ett mykt og behagelig lys uten skarpe skygger og kontraster. Dette lysmiljøet øker effektiviteten og sparer energi ved mindre behov for kunstig lys.

Isolasjon
U-verdier ned til 0,56 W/m2K er tilgjengelig. Dette er lavere enn det som kan oppnås med andre lys transmitterende materialer.

Soldemping
Kalwall slipper igjennom svært lite solvarme noe som reduserer behov for kjøling. Solfaktorer ned til 0,07 (dvs 7% total solvarmegjennomgang.)

Vedlikehold
Kalwall er så godt som vedlikeholdsfritt i normale miljøer. Regn er vanligvis nok til å holde støv og skitt borte.

Vekt
Kalwall veier lite, kun 15 kg/m2, noe som gjør det enkelt og effektivt å bygge med Kalwall.

Levetid
Standard Kalwall system med paneler og aluminium profiler er designet for en levetid på 50 år.

Se flere bilder under

 

  • DSC_0345
  • DSC_0345
  • DSC_0345
  • DSC_0345
  • DSC_0345
  • DSC_0345
  • DSC_0345